باشگاه خبری فراساحل: عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید دارد که با تغییر الگو در قراردادهای نفتی، شرکتهای خارجی خواهان سرمایه گذاری در میادین مشترک هستند و دراین بین هندیها خواهان حضور در میدان فرزاد هستند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از خانه ملت، جلال میرزایی با اشاره به اینکه عربستان ۱۰ برابر ایران از چهار میدان مشترک نفتی برداشت میکند، اظهار داشت: برداشت ۱۰ برابری عربستان از میدانهای نفتی مشترک فروزان، اسفندیار، فرزاد۱ و فرزاد ۲ بدون شک گویای آن است که چه اندازه به ضرر کسب درآمد نفتی ایران تمام میشود. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اما اینکه چرا ایران نتوانسته است از میادین مشترک نفتی با عربستان برداشت مساوی و برابر داشته باشد به عدم توان جذب سرمایه گذار خارجی بر میگردد. نماینده مردم ایلام در مجلس دهم شورای اسلامیبا بیان اینکه ریسک سرمایه گذاری در ایران بسیار بالا است، گفت: شرکتهای خارجی از جمله هندیهای خواهان همکاری با ایران در زمینه حفاری و استخراج در میدان فرزاد هستند اما موضوع این است که آنها بعد از امضای تفاهمنامه به سمت عقد قرارداد با ایران نمیروند تا شرایط بین المللی در خصوص جمهوری اسلامی مساعد شود.
بدقولی هندیها در استخراج از میدان فرزاد
وی با بیان اینکه شرکت هندی برای سرمایه گذاری در میدان فرزاد تعلل کرده است بیان داشت: با این حال وزارت نفت به خصوص در دوره مدیریت زنگنه با تغییر در قراردادها و ایجاد الگوی قرارداد نفتی جدید((IPC جذابیتهایی ایجاد کرده تا شرکتهای خارجی خواهان سرمایه گذاری در ایران باشند. این نماینده مجلس با بیان اینکه مذاکراتی برای حضور شرکتهای خارجی در میادین مشترک نفتی ایران و عربستان در حال انجام است، افزود: امیدواریم این مذاکرات درآینده نزدیک به نتیجه باشد تا کارهای لازم برای شروع حفاری و استخراج از میادین مشترک انجام شود.
تلاش برای جذب سرمایه خارجی برای حضور در میادین مشترک ایران و عربستان
میرزایی با بیان اینکه الگوی جدید قراردادهای تاثیر بسزایی در جذب سرمایه گذار خارجی در حوزه نفتی داشته است، گفت: با جذب سرمایههای خارجی در چهار میدان نفتی مشترک ایران و عربستان، میتوانیم مانند پارس جنوبی، عمل کرده و جلو ضرر گرفته شود. این نماینده مجلس با بیان اینکه در میدان مشترک با قطر توانسته ایم جلو ضرر را بگیریم، افزود: شرکتهای زیادی از جلمه شرکتهای هندی خواهان سرمایه گذاری در میادین مشترک ایران با عربستان از جمله میدان فرزاد هستند، با وجود اینکه هندی را در پروژه فرزاد کنار گذاشته ایم اما آنها همچنان پیگیری هستند تا در این زمینه با وزارت نفت ایران قرارداد منعقد کنند. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عربستان به لحاظ تکنولوژی از ایران جلو نیست، اظهار داشت: عربستان توانسته روابط مناسبی با شرکتهای خارجی برقرار کند و به همین واسطه تکنولوژی و سرمایه در این کشور به وفور دیده میشود ایران نیز با تغییر در نوع قراردادها میتواند جذابیت لازم را ایجاد کند و شاهد عقد قراردادهای مانند توتال در فاز ۱۱ پارس جنوبی باشیم.
کد خبر : 4618
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir